Palvelut

Reseptintoimitus

Apteekkimme suoratoimituspisteissä saat reseptilääkkeesi farmasian ammattilaiselta ja sinulla on aikaa kysyä lääkkeestäsi. Voit myös jättää reseptisi meille aamulla matkalla töihin ja noutaa lääkkeet päivän päätteeksi.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelussa asiakkaamme lääkkeet jaetaan valmiiksi päiväannoksiksi. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa etenkin silloin, kun käytössä on monia eri lääkkeitä.

Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhdessä lääkärin ja farmasian ammattilaisen kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana poistaa asiakkaan lääkityksestä kokonaan.

Annosjakelun ansiosta myös lääkehävikin määrä vähenee, sillä asiakkaalle ei jää käyttämättömiä lääkkeitä, jos lääke ei jostain syystä sovellukaan hänelle ja se joudutaan vaihtamaan. Tästä koituu myös asiakkaalle säästöjä.

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai pilaantuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Älä hävitä lääkkeitä tai elohopeakuumemittareita talousjätteen seassa, sillä ne vaativat erityiseen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda käytöstä poistetut lääkkeesi apteekkiin, jolloin me toimitamme ne edelleen tuhottavaksi.

Lajittele lääkejätteet näin

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat
  • Laita lääkkeet läpinäkyvään muovipussiin ja tuo apteekkiin
  • Erota muusta lääkejätteestä elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet.
  • Laita ruiskut ja neulat apteekissa niille tarkoitettuun keräilyastiaan tai tuo ne apteekkiin suljetussa lasipurkissa

Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta

Eri vaivoihin määrätyillä lääkkeillä saattaa olla yllättäviä yhteisvaikutuksia. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. Riskiryhmässä ovat erityisesti monia eri lääkkeitä käyttävät potilaat.

Monilla Suomessa paljon käytetyillä lääkkeillä, kuten masennuslääkkeillä, tulehduskipulääkkeillä ja esimerkiksi verenohennuslääke Marevanilla on yhteisvaikutuksia. Huono lääkeyhdistelmä voi syntyä esimerkiksi silloin, kun lääkäri ei uutta lääkettä määrätessään ole huomannut tai tiennyt, mitä muita lääkkeitä potilas käyttää tai ei ole ollut tietoinen lääkkeiden yhteisvaikutukseen liittyvistä riskeistä.

Myös luontaistuotteet voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä yhdessä reseptilääkkeiden kanssa käytettyinä.

Kun keskität kaikki lääkeostosi Pasilan apteekkiin, voimme varmistaa lääkityksesi turvallisuuden. Kysy meiltä neuvoa myös silloin, kun hankit reseptivapaita tuotteita.